Wie zijn we?

Hallo, wij zijn 4 dames die elkaar al verschillende jaren kennen. Liesje is als eerste gestart met de lessen watergewenning in Landen, samen met haar mama Rita. Zij heeft dit uitgebouwd tot wat het vandaag de dag is: enorm veel spetterplezier! We hebben allemaal hetzelfde doel: de kleuters op een leuke manier kennis laten maken met de eerste stapjes naar de echte zwemlessen, zodat ze allemaal een dol-fijn brevet kunnen behalen.

Momenteel is Katleen de vaste juf, haar zal je dus elke zaterdagochtend in het zwembad terugvinden. Ze zorgt ook voor de inschrijvingen binnen watergewenning en voor het beantwoorden van mails.
Fee heeft al enkele lesjes watergewenning mee gegeven. Dit is zo goed meegevallen, dat ze helemaal klaar is om mee met Katleen de kindjes voor te bereiden op hun zwemlessen.
Liesje heeft de meeste ervaring en heeft Katleen en Fee ingewerkt in de lesjes watergewenning. Zij staat altijd klaar om ons te ondersteunen indien nodig. Liesje zorgt voor de afname van de watergewenningtestjes en schrijft ook de brevetjes uit.
Rita verzorgt vooral de administratie van het babyzwemmen en een deel van de watergewenning. Indien er een juf ziek valt, springt zij ook in om mee les te geven.

Katleen


Fee


Liesje


Rita


Waarom watergenning?

Al spelend leren in het water. Dit is een zeer belangrijke basis naar de echte zwemlessen toe. Hoofdje onder water, ringen oprapen van de bodem, inspringen, drijven en pijlen. Allemaal het begin om te leren zwemmen. Al spelend leren wij dit je kind aan.
Kinderen die 5 jaar worden of zijn, krijgen van ons, als ze alle factoren kennen, een dolfijnbrevet. Hiermee kunnen ze deelnemen aan de opvolgende zwemlessen.

Waar en wanneer?

De lessen watergewenning gaan door in het zwembad van Landen, Sportlaan 1.

We hebben drie startmomenten in het jaar. Januari( na de kerstperiode), april (na de paasvakantie) en september (eind september).
Het zijn telkens 10 lesjes van 30 minuten die zullen doorgaan op zaterdagvoormiddag tussen 9 uur en 12 uur.

De kinderen die op dit moment in de les zijn, krijgen voorrang op de nieuwe kinderen. Dit wil zeggen dat de groep die nu bezig is met watergewenning, tot op een bepaalde datum zich mag inschrijven voor de volgende reeks. Na deze datum zijn de vrije plaatsen voor kinderen die nog moeten starten. Er wordt een plekje op de wachtlijst aangemaakt op datum van inschrijven en er wordt gemaild als er een vrije plaats is.

Momenteel is de lessenreeks van september VOLZET.

Huidige lessenreeks

 • zaterdag
  14
  september
  2019
 • zaterdag
  21
  september
  2019
 • zaterdag
  28
  september
  2019
 • zaterdag
  5
  oktober
  2019
 • zaterdag
  12
  oktober
  2019
 • zaterdag
  19
  oktober
  2019
 • zaterdag
  26
  oktober
  2019
 • zaterdag
  9
  november
  2019
 • zaterdag
  16
  november
  2019
 • zaterdag
  23
  november
  2019

Kostprijs

Indien u lid bent van de gezinsbond betaal je, per reeks van 10 lesjes, 40 euro. Bent u geen lid, dan betaal je 50 euro.

Praktische zaken

Vanaf de leeftijd van 3 jaar kan je kindje aan onze lessen watergewenning deelnemen. Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan je jouw kindje, als het in het bezit is van een dolfijnbrevet, laten inschrijven bij de zwemlessen voor kinderen via www.landen.be

De ouders kleden de kindjes om en wachten op de juffen die de kinderen in de kleedkamer komen ophalen. De juffen brengen de kindjes, na het douchen, weer terug naar deze kleedkamer (Momenteel is dit kleedkamer 2). Je kan best een handdoek meegeven, daar het redelijk koud is voor de kinderen als ze uit het water komen.

De eerste les vragen wij om iets vroeger aanwezig te zijn, aangezien er nog documenten voor de verzekering ingevuld moeten worden.

Vraag eens na bij uw ziekenfonds of u recht heeft op een tegemoetkoming voor de inschrijving bij sportlessen. Dit formulier mag u gerust meebrengen, dat vullen wij dit voor u in.

Het is niet de bedoeling dat ouders mee in het water gaan. Naast de cafetaria is een ruimte voorzien om te kijken naar jullie (b)engeltjes.

Bandjes gebruiken we niet in de les. Een duikbril mag eventueel wel, maar is zeker niet verplicht. Een zwemmuts is wel verplicht, deze krijg je van ons bij de allereerste les.

Graag even met uw kindje een toiletbezoek doen vóór de les van start gaat, zo kunnen we een half uur lang ononderbroken plezier beleven in het water.